Over Kappi

Kappi is een sterk geoptimaliseerd en hoogwaardig constructief houten element. Het is heel eenvoudig om met Kappi vrije overspanningen tussen de 2,4 en 12 meter te realiseren. Met dit systeem ontstaat er een veel groter bruikbaar volume dan met een traditionele kap. Kappi is licht, robuust, efficiënt en geeft ruimte.

Materiaal & afwerking

Binnenzijde

De elementen zijn aan de binnenzijde voorzien van een houten afwerking: OSB, een witte plaat of berken triplex. OSB wordt toegepast voor een meer industriële uitstraling. Een witte plaat geeft een strak uiterlijk. Berken triplex heeft een verfijnde houttekening en een hoge hardheid. Deze wordt meestal in het zicht gelaten en alleen gecoat.

Buitenzijde

Vooraf voorzien van houten latten ten behoeve van een gevelbekleding naar uw keuze.

Schaaldeel waarmee Kappi wordt opgebouwd

Vrije overspanning tot 12 meter

Kappi is opgebouwd uit vier gekoppelde delen. Na het uitvouwen vormen ze constructief gezien samen een driescharnier-spant, waarmee tot 12 meter kan worden overspannen.

De overspanning, toepassing en eventuele aanwezigheid van stabiliteitswanden zijn bepalend voor de dimensionering. Dit kan snel en vrijblijvend in overleg bepaald worden.

vrije overspanning van 2.4 tot 12 meter

Isolatiewijze

Kappi kan prefab worden voorzien van verschillende soorten isolatie. De basisvariant is geïsoleerd met minerale wol. Daarnaast is er een variant met een natuurlijk (biobased) isolatiemateriaal.

Minerale wol

Dit materiaal wordt traditioneel veel gebruikt in de Nederlandse bouw en heeft een relatief hoge isolatiewaarde.

Natuurlijke isolatie

Een natuurlijk isolatiemateriaal, op basis van hout, heeft een iets lagere isolatiewaarde, maar een veel hogere warmtecapaciteit. In de praktijk betekent dit een minder droog binnenklimaat in de winter en een koeler en minder klam binnenklimaat in de zomer. Dit is een damp-open bouwsysteem, voor een gezonder binnenklimaat.

Isolatiewaarden

De isolatie-waarde (Rc-waarde) variëert van bouwbesluitniveau tot passiefniveau.

Dikte afhankelijk van de afwerking